Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Back to school .

Din nou la scoală -
Suntem în septembrie, luna sfârsitului verii, luna echinoctiului de toamna, dar, totodată, luna începerii cursurilor scolare si universitare într-un nou an de studii.
A intrat în traditie, aproape în toate tările, că pregătirea tinerelor generatii să devină o problema strategică, iar evenimentele legate de scoală să capete o importantă natională. Încă din timpuri îndepărtate, diriguitorii tărilor si comunitătilor umane, înteleptii popoarelor au pus pe primul plan al preocupărilor lor necesitatea pregătirii temeinice a tineretului pentru viată, optiunea pentru o instruire pe care astăzi o numim formativă.
Reverberatii deosebite pe plan mondial ale unor asemenea preocupări se produc mai ales acum, paralel cu tendintele spre globalizare si fată de stările conflictuale din lume, de amenintările terorismului, drogurilor, desconsiderării familiei si moralei traditionale.

În Canada scolile, de toate gradele, au început la 2 septembrie. Despre deschiderea scolilor, s-a scris si s-a vorbit în fiecare an si în Canada, “Back to school” devenind un cuvânt de ordine pentru cele mai diferite domenii si niveluri de activitate.
Autoritatea scolară rezolva, pentru fiecare nou an de învătământ, problemele redimensionării structurii si retelei scolilor – pe tipuri, grade si profiluri, potrivit cerintelor, asigura personalul de predare si înnoirea zestrei materiale a unitătilor de învătământ.
Firmele comerciale, de transport, cabinetele medicale, institutiile de spectacole, organizatiile sportive nu sunt mai putin implicate, sustinând animatia caracteristică prezentei cotidiene a copiilor si tinerilor în toate localitătile.

Griji deosebite au, desigur, părintii, bunicii, studentii însisi si formatorii lor – teachers and professors.
Fiindcă am amintit de formatori, să spunem, asa cum si altii subliniază, cu prilejul deschiderii scolilor, în septembrie, că învătătorul, profesorul, dascălul în general, se dovedeste indispensabil în scoală – si asa va fi perpetuu, căci tehnologia modernă are importantă ei deosebită, dar cel care îndrumă, care confirmă strădania tânărului de a folosi individual tehnică, mijloacele moderne de studiu, cel care comunica de la constiinta la constiinta si de la suflet la suflet cu învătăcelul este dascălul.

Prin tinută morală, prin verticalitate, prin întruchiparea onestitătii si adevărului, venerabilii dascăli constituie repere de urmat în viată pentru elevii si studentii pe care i-au format.
Fiecare dintre noi ne aducem aminte, la început de toamna, de primul nostru învătător, de profesorii care ne-au descoperit atâtea si atâtea lucruri minunate si ne-au ajutat să devenim oameni completi, să depăsim greutătile vietii si să ne realizăm în plan profesional, social si familial.

Dascălii merită omagiul nostru si o astfel de atitudine trebuie s-o insuflăm – că părinti, că bunici, că sfătuitori – fiilor nostri, fiicelor noastre, nepotilor, copiilor si tinerilor apropiati.
Marii si neuitatii nostri dascăli ne-au dat dragostea lor înainte de toate si asta se cuvine să dăm si noi mai departe că unică recunostintă posibilă.
Să ne îndreptăm cu dragoste spre micii “studenti”, scolarii care păsesc în clasa I elementară, mândri de ghiozdanele pe care loe-au primit în dar cu prilejul începerii scolii. Să-i însotim discret, cu întelegere si dragoste pe adolescentii din ultimele clase ale highschools-urilor în preocupările lor pentru alegerea drumului în viată si pe proaspetii studenti ai colegiilor si universitătilor în dorinta lor de a aprofunda sistematic si asiduu domeniile cărora li s-au consacrat.

Suntem în Septembrie din nou, în una dintre lunile cele mai frumoase, mai generoase si parcă si mai umane, mai pozitive luni ale anului .
Si în Canada, că si în România - si în toată zona temperată a emisferei de nord dispozitia generală, după încheierea vacantelor si concediilor de tot felul, este mai favorabilă unor noi începuturi, parcă si mai angajantă că altă dată.
Lumea este mai deschisă, mai optimistă si mai comunicativă, iar viată ne apare si mai frumoasă. Septembrie este o luna calmă, senină, luminoasă si foarte favorabilă oamenilor; vara nu s-a sfârsit de tot, iar toamna, desi în apropiere, nu s-a instalat încă.

Va dorim să aveti un Septembrie frumos si bogat în toate cele bune !




Puiu Popescu    9/3/2014


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian