Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Vol. 59 - „Personalităti române si faptele lor 1950 -2010 ”

Gânduri la aparitia unei cărti eveniment

Prof.dr.Constantin Dobrescu

De curând am primit prin bunăvointa preotului stavrofor Radu Botis,distins om de cultură din Ulmenii Maramuresului interesanta lucrare datorată lui Constantin Toni Dârtu si intitulată „Personalităti române si faptele lor 1950 -2010 ” , care a văzut lumina tiparului sub egida editurii Studis din Iasi,2014.

De fapt lucrarea asupra căreia zăbovim este un Dictionar întocmit la initiativa acad. Cristofor Simionescu presedintele Academiei Oamenilor de Stiintă din România-Iasi. Acest volum de colectie, care este editat sub îndrumarea Mariei Magdalena Balantyne din Anglia si are un sumar compartimentat în mod judicios după cum urmează : viată spirituală, drept financiar, fiscal si bancar , stiintă si cultură , mari proiecte de infrastructură, literatură si artă ,tehnică si medicină. De asemenea volumul cuprinde si o listă cu personalitătile cuprinse în volumele LV-LVIII. Printre aceste personalităti care au binemeritat un loc în aceste volume amintim si pe ploiestenii nostri de exceptie si anume Nichita Stănescu si Elis Râpeanu alături de nume grele ale culturii si stiintei nationale ca: Gh Buzatu Grigore Vieru ,Geo Saizescu,Constantin Brâncusi, etc. precum si personalităti din diaspora. În volumul 59 de care ne vom ocupa descoperim oameni care prin dăruire ,sacrificii , inteligentă , profesionalism si talent si de ce nu multă credintă în Dumnezeu au lăsat sau lasă în urma lor profunde semne ale trecerii lor prin viată , binemeritând de la comunitate.Toti cei prezenti în acest volum au demonstrat viziune , integritate morală si sens asupra obligatiilor lor sociale .

Aceste personalităti cuprinse în prezentul volum dar si în cele precedente au sădit în rândul generatiilor actuale si vor sădi în rândul celor viitoare principii de viată ca întelepciune , generozitate ,prestantă, echilibru, onoare, dragoste fată de Dumnezeu, fată de tară si fată de oameni.

În cele 58 de volume anterioare care cuprind peste 1000 de personalităti mentionăm 25 de membri ai Academiei Române, 45 de membri ai altor academii din străinătate, sase mitropoliti 18 arhiepiscopi si episcopi ,326 profesori universitari, 223 doctori în stiinte medicale, 338 poeti,eseisti epigramisti,etc.

Initiatorii acestei lucrări de exceptie si de suflet si-au făcut o datorie de onoare să includă si numele unor personalităti ale stiintei si culturii nationale dispărute pe nedrept prea devreme. Amintim aici pe C.Rădulescu-Motru, prof. univ. Petre Brânzei, acad. Stefan Odobleja, Onisifor Ghibu, soprana Teodora Lucaciu, Mircea Vulcănescu,pictorul baron George Lovendal, istoricul de exceptie Corneliu Tamas care a făcut cinste scolii arhivistice naitonale si altii.

Autorii au inclus în volumele apărute până acum personalităti din 32 domenii de activitate care s-au remarcat nu numai în tară dar si în alte 16 tări străine în perioada 1950-2014. Apar în lista celor mentionati în volumele anterioare deja publicate, Nicolae Labis, Adrian Păunescu, Ioan Alexandru, etc.

Ne face o deosebită onoare să consemnăm că în volumul 59 asupra căruia ne-am aplecat figurează si părintele Radu Botis, om de profundă cultură,spirit enciclopedic, initiatorul unor reviste online . „Slova crestină” cu suplimentul „Slova copiilor” si „Glas comun”. Părintelui Radu Botis alcătuitorii volumului în cauză i-au acordat un spatiu consistent de 35 de pagini, ceea ce spune ceva.

În incheiere nu ne rămâne decât să felicităm pe responsabilii Dictionarului de personalităti si să le urăm să continue să publice si alte volume care sunt atât de necesare.








Constantin Dobrescu    8/18/2014


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian