Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Magia Culorilor (106) – Culorile în moda verii 2014

Vă este cunoscută culoarea anului 2014 desemnată încă la începutul acestui an de Institutul Pantone Color din SUA : "orhidee radiantă" sau "radiant orchid", o nuanță de mov cu subtonuri de roz și fuchsia, o culoare veselă, optimistă și feminină. Radiant Orchid este violetul petalelor de orhidee, a șaptea culoare a spectrului luminii, punctată de accente purpurii și de subtonuri roșiatice.

Dar acest lucru nu înseamnă că ne îmbrăcăm tot anul numai în această culoare, mai ales vara. Pe podiumurile defilărilor de modă din acest an de la New York, Paris, Londra și Milano s-au evidențiat 25 tendințe pentru culorile și stilurile verii acestui an. În acest an vara a venit cu pași repezi iar garderoba trebuie reinventată.
Principala orientare pentru vara 2014 este explozia de culori vibrante, în special culori primare, ce transmit energie și bună dispoziție, în gama cromatică de tonuri și nuanțe de albastru : navy, bleu, albastru-cobalt sau turcoaz, dar și alte culori precum galbenul, fie el tare sau mai domol, roșul vermillon spre orange, grîul săturat și… cuplul alb - roșu, floral sau în dungi.
Turcoazul se armonizează excelent cu galbenul, nude sau alb. În mod deosebit remarcăm că se poartă rochiile cu bretele lăsate pe umeri și fustele cu volane care au devenit a fi o tendința de modă foarte modernă.
Vedetă verii 2014 sunt însă…. blugii parfumați.
O renumită companie de jeanși a lansat o colecție pentru anotimpul vacanțelor sub motoul Sun Chaser (vănătorul de soare) cu două linii distincte pentru femei - una Spa și altă push-up; pantalonii din linia spa sunt în culorile verde mentolat și corăi și au în fibră țesăturii micro-capsule care hidratează și parfumează. Parfumul în modelul fructat și mentolat este garantat să dureze timp de șase spălări.
Cea de a două linie a colecției propune blugi în culori și linii clasice, cu o croiala specială în partea de sus, pentru a „împinge” în sus fundul femeilor și… a-l face mai bombat !

Rozul este culoarea la modă pentru par în vara anului 2014.
În această vara părul se poartă așa dar într-o culoare uimitoare și extravaganță, în nuanțe de roz sau cu șuvițe de roz rezultând un look strălucitor, elegant și tineresc, atrăgător, cochet și modern; se pot adopta diferite stiluri precum un stil romantic, un stil hippy, un stil păpușă Barbie sau în stilul anilor ’80.
În această vara la modă sunt și alte modele de coafuri nu neapărat în culoarea roz, simple și pline de farmec, fie în stilul romantic, fie cu părul împletit în coadă de peste, fie în formă simplă cu bentiță și codiță într-o parte, fie în stil coadă de cal, sau simplu cu breton. Ultima idee trăznită în materie de coafuri sunt culorile curcubeu ; această tendința a verii este cu siguranță adoptată de femeile nonconformiste care vor o schimbare majoră pentru părul lor.
Tendințele în machiajul 2014 aduc opțiuni variate și extrem de interesante, nuanțele diafane ocupând un loc important în această vara; majoritatea designerilor pledează în această vara pentru un machiaj natural cu accente metalice și sclipici; două tendințe fac însă senzație : buzele colorate în oranj (lucios, sau deschis, sau roșiatic mat) și albul aplicat sub formă de fard, nuanță potrivită de portocaliu complimentând orice tip de ten.

La fel că părul, și mâinile pot fi o carte de vizită pentru o persoană. Vara acestui an a venit cu noi tendințe în aspectul și îngrijirea unghiilor. Se poartă culorile metalice, modelele retro, dar și designul geometric. Manichiură de sezon aduce în modă culorile vii, aprinse, nuanțele pastelate, neon și metalice, clasicul natural transparent, dar și clasicul negru. Culori metalice sunt cele care pot ajută în sezonul verii 2014 să se facă diferența dintre o manichiură banală și una foarte în vogă.
În ceea ce privește modelele, specialiștii spun că, în acest sezon, se poartă unghiile cu un design creativ, preferatul fiind modelul semiluna, care poate fi aplicat atât la baza unghiei, cât și la vârful acesteia. Preferată este manichiură într-o singură culoare, albul fiind ideal pentru a contura formă și frumusețea unghiei. În zona manichiurii pentru această vara stiliștii insistă pentru dungile devenite foarte populare sub o formă variată de modele, de la verticale la orizontale, subțiri sau late până la caroruri.
O sugestie mai nouă propune două dungi orizontale și una verticală pe cele trei degete pe un fond de culoare albastru-gri, excluzând degetul mare și cel mic al unei mâini, model inspirat din simbolul “ all right” din călătoriile nomade ale anilor ’20 ! Se mai propun interesante jocuri grafice sau imprimeuri florale, precum și forme și desene diverse pentru fiecare unghie, combinând multe culori doar pentru o singură unghie.

Privitor la încălțăminte, hitul verii 2014 îl reprezintă pantofii cu toc care sunt din nou la modă; tot în modă sunt în acest an și pantofii florali, pantofi nude cu vârful ascuțit, pantofii cap toe (cu vârful evidențiat printr-un alt material), dar și încălțămintea cu talpă plata, sandalele cu baretă pe gleznă, pantofi nude, pantofii sport.

Pentru bărbați, moda verii 2014 elimină culorile vesele și puternice din anul trecut și cere să se renunțe la tricourile în culori precum roz, portocaliu, verde, pentru a se revini la culorile clasice masculine, închise și subtile, în trend fiind verdele kaki, burgundy și albastrul închis. Privitor la îmbrăcăminte, stiliștii insistă pentru două tendințe: blugii albi (nu crem sau ocru) și pantalonii îndoiți (nu mai trebuie apelat la croitor pentru scurtat pantalonii!), dar și pentru cămășile în culori neutre.

Așadar…doamnelor, domnișoarelor și domnilor, va doresc o vară 2014 plăcută și o garderobă pe măsură !


Toronto / Iulie 2014




arh. Ion Constantinescu    7/27/2014


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian