Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Apel pentru sponsorarea tipăriri - Enciclopedia Geografică a României.

Iubitorilor de cultură, si nu numai lor, celor cu posibilităti financiare, diverselor firme, tuturor celor care vor să facă un act de caritate etc. le adresez rugămintea de a contribui la sponsorizarea uneia dintre cele mai interesante si mai utile lucrări enciclopedice referitoare la România, lucrare care se află în faza de Bun de Tipar si asteaptă să fie trimisă la o Tipografie din Bucuresti.
Cei care vor contribui financiar la publicarea acestei enciclopedii vor figura cu numele pe o pagină de la începutul lucrării, destinată special sponsorilor.

Pentru a fi în cunostintă de cauză, vă redau mai jos o succinctă prezentare:
Mă numesc Dan Ghinea, de profesie geograf, fost redactor la Editura Enciclopedică din Bucuresti, actualmente domiciliat în Canada. Sunt autorul a numeroase lucrări de specialitate, printre care se numără si Enciclopedia Geografică a României.

Această lucrare are 1 120 de pagini, este bogat ilustrată (alb/negru), cuprinde numeroase hărti si tabele, este de format mare (26 x 21 cm), este paginată pe trei coloane si se află la a patra editie (prima editie a apărut în trei volume în perioada 1996-1998, a doua editie a fost publicată într-un singur volum în anul 2000, iar a treia editie, tot într-un singur volum, în anul 2001).
Lucrarea va apare, în limba română, sub egida Editurii Enciclopedice din Bucuresti, strada Luigi Cazzavillan, nr. 17, sector 1, Bucuresti, Oficiul Postal 12, cod postal 010784.

Concepută pe baza unui variat si bogat material documentar, Enciclopedia Geografică a României, actualizată si cu ample completări, este structurată alfabetic, cuprinzând în paginile sale informatii de tip enciclopedic, selectate conform unor criterii bine definite.
• Cele aproximativ 5 000 de articole-titlu cuprinse în acest volum se referă la marile unităti de relief ale României (munti, podisuri, dealuri, câmpii s.a.), toate râurile de peste 50 km lungime, cele mai importante lacuri naturale si antropice, depresiuni intramontane si subcarpatice, pasuri/trecători, vârfuri muntoase si deluroase etc., precum si toate judetele, municipiile, orasele, comunele si statiunile balneoclimaterice ale tării. Cele 12 917 sate câte există în prezent în România sunt inserate în totalitate, în ordine alfabetică, la sfârsitul fiecărui judet, precum si la articolele comunelor din care fac parte.
• Articolele referitoare la cadrul natural cuprind informatii despre elementele fizico-geografice (pozitia geografică, limite, suprafată, înăltime, lungime etc.), cele referitoare la localităti includ date despre localizare, populatie, economie, istorie, stiintă, cultură, artă, monumente, învătământ, turism etc., iar sistemul de trimiteri (cu semnul ) de la un articol la altul completează în mod eficient aceste informatii.
• Mănăstirile si schiturile din România se regăsesc aproape în totalitate în paginile acestei enciclopedii, cu articole de sine stătătoare sau în cadrul articolelor dedicate localitătilor în care se află, majoritatea fiind însotite de ilustratie.

In cazul în care doriti să sponsorizati această lucrare, vă rog să luati legătura cu Directorul Editurii Enciclopedice, Dl Marcel D. Popa sau cu Redactorul Sef, Dl Alexandru Stănciulescu, la nr. de telefon: 0114021/317-90-35 sau la adresa de e-mail office@edituraenciclopedica.ro,
iar pentru alte detalii să mă contactati la adresa de e-mail:
dan.ghinea2001@gmail.com sau la telefon 416-590-0612.

Multumesc anticipat tuturor celor care vor să participe la acest mecenat.

Cu stimă,
Dan Ghinea
Toronto, Canada


Nota Observator;
Dan Ghinea are o rubrică permanentă in Observatorul, inditulată "Locuri spirituale si orase din România" ajunsă la numărul 121.





Dan Ghinea    10/14/2013


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian