Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Anul chinezesc - anul sarpelui

Intrarea în Noul An chinezesc, a inceput în noaptea de sâmbătă spre duminică,
Conform traditiei,chinezii, si-au luat rămas bun de la anul vechi si l-au întimpinat pe cel nou cu petarde si artificii pentru alungarea răului.

In prima zi a Anului Nou Chinezesc multi oameni se abtin să consume carne, deoarece se crede că acest lucru le va asigura o viată lungă si fericită si este un gest apreciat de zeii cerului si pământului.

În a doua zi, chinezii aduc rugăciuni strămosilor si tuturor zeilor. În această zi animalele din curte, în special câinii, primesc mai multă mâncare, deoarece se crede că a doua zi este ziua de nastere a tuturor câinilor.

Cea de-a treia si a patra zi a Noului An sunt rezervate întăririi relatiilor de familie, astfel că fii si fiicele aduc cadouri părintilor si nasilor fie că sunt de botez sau de cununie.

Cea de a cincea zi a Anului Nou este numită Po Wu. În această zi oamenii rămân acasă pentru a saluta zeul bogătiei. Nimeni nu merge în vizită pentru că se consideră că este un gest aducător de ghinion. "Po Wu" poate fi tradus si prin "răul alungat în a cincea zi", eveniment produs de obicei prin spargerea unui obiect sau prin zgomot de artificii.

Din ziua a sasea până în a zecea, chinezii îsi vizitează rudele si prietenii. Sunt zilele în care templele sunt vizitate pentru a se aduce rugăciuni pentru noroc si sănătate.

A saptea zi a Anului Nou este ziua rezervată agricultorilor, când acestia prezintă recolta din anul încheiat. Agricultorii pregătesc o băutură făcută din sapte feluri de legume, specială pentru acest eveniment. Ziua a saptea este, de asemenea, considerată ziua de nastere a fiintelor umane, când sunt consumati tăitei care sunt simbolul longevitătii dar si peste crud, ca simbol al succesului.

În a opta zi oamenii organizează o altă cină pentru reîntregirea familiei, iar la miezul noptii se roagă lui Tian Gong - Dumnezeul cerului.

A noua zi este ziua în care se aduc ofrande împăratului de jad, iar din a zecea până în a douăsprezecea zi sunt invitati la cină prietenii si rudele. După consumul bogat de alimente vreme de atâtea zile, în ziua a 13-a se consumă orez simplu, verdeată si mustar.

În cea de-a 14-a zi încep pregătirile pentru Festivalul Lanternelor, care are loc în noaptea dintre zilele 14 si 15.

Calendarul chinezesc este împărtit în cicluri de 60 de ani. În acest calendar, sarpele ocupă cea de-a sasea pozitie într-un ciclu de 12 animale.
Anul Sarpelui începe pe 10 februarie 2013 si se încheie pe 30 ianuarie 2014.

La multi ani, sanatate si numai bine, le dorim si noi, vecinilor nostri chinezi, colegilor de serviciu, celor care locuiesc in aceasta mare metropola cosmopolita, care este Toronto !




Observator    2/10/2013


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian