Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002








 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 
Ziua Poeziei la Timisoara

În organizarea Fundatiei Culturale „Orient Latin”, a Filialei Timisoara a Uniunii Scriitorilor din România si a Facultătii de Muzică a Universitătii de Vest, miercuri, 21 martie, a fost sărbătorită si la Timisoara muza Euterpe, „cea care face multă plăcere”.
Manifestarea a a vut loc într-un spatiu special: Sala „Orpheum” a Facultătii de Muzică, care a dat un plus discret întregii manifestări.
Asistenta a fost formată din peste o sută de scriitori din vestul tării, dar si iubitori de poezie, din Timisoara, Lugoj, Caransebes, Resita, Oravita, ba si o „echipă” de la cenaclul „Pană cărăsană” din Grădinari, care si-au dat întâlnire, din nou, la acest eveniment anual.
Programul, care a durat trei ore, a fost deschis de Cornel Ungureanu, presedintele filialei USR si Ilie Chelariu, redactor-sef al revistei literare „Orient latin”, apoi s-au acordat premile anuale: Premiul „Horia Ionescu” (înmânat de Călin Ionescu, fiul regretatului actor si regizor) – Cristian Szekeres, actor la Teatrul National din Timisoara; premiile de excelentă literară, care se acordă anual unor nemembri ai USR: (ex aequo) – criticul si prozatorul Maria Nitu (Timisoara) si poetul, editorul, folcloristul si emulatorul cultural Iosif Băcilă (Bozovici). Despre ei au vorbit doamna Olimpia Berca, respectat critic timisorean, si Gheorghe Sechesan, critic si prozator.
A fost si un remember Ignea Loga – poet si pictor recent plecat dintre noi, dar si două lansări de carte: „Emotii timpurii”, a debutantei Kara Molnar, sustinută de criticul Ionel Bota, cărturar de necontestat al Banatului, si „Elemente de contur”, de Ion Scorobete, timisorean de loc din Meria pădurenilor, poet, presedintele Fundatiei „Traian Vuia”, autor a numeroase volume.
A fost lansat si un tânăr, încă elev – Cristian Băleanu, sustinut de poeta si traducătoarea Manolita Dragomir Filimonescu.
Două recitaluri actoricesti: Vladimir Jurăscu – din poezia lui Laurentiu Cernet, si Doru Iosif – din opera lui Gheorghe Azap, au rotunjit ceasurile de poezie.
Să nu uităm momentele muzicale: cvartetul format din patru tineri muzicieni (Marius Roman, Lavinius Nikolaevici, Ionut Giura, Alexandru Moise), încă studenti, a „fixat” sala cu dansuri românesti de Bela Bartok si badineria lui J. S. Bach, iar Victor Georoceanu, cantautorul boemei timisorene, nu s-a dezmintit; finalul le-a apartinut celor de la Sound Sense (Radu Stoica - chitară si Florin Ferchiu - violoncel), pe care-i puteti asculta si pe youtube cu „Destin” (http://www.youtube.com/watch?v=y0txDo-Y8AM), un duet care a „înviorat” sala cu muzica lor atât de apropiată inimilor celor ce scriu sau citesc poezie.
În finalul... finalului, Ilie Chelariu si Ionel Bota i-au invitat pe cei prezenti la o „Noapte de veghe pentru Mihai Eminescu”, care va avea loc, pe 14/15 iunie, în teatrul istoric din Oravita.






Ilie Ilie    3/24/2012


Contact:

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian